Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari ruikt Le Mans-zege, Nederlander op podiumkoers

Met nog zo'n vier uur op de klok is het nog steeds heel spannend in Le Mans. De strijd om de leiding blijft onverminderd close, met Ferrari dat de zege stiekem al ruikt.

In de top van de Hypercar-klasse bleven de posities de laatste drie uur gelijk. Ferrari leidt, al verloor het team wel een minuut toen de auto na een pitstop niet weg wilde komen. Het zorgde ervoor dat Toyota met een voorsprong van vijf seconden de pitstraat uit reed, maar de Italianen gingen een ronde later weer terug voorbij aan Toyota. Met nog vier uur te gaan is het verschil slechts luttele seconden in het voordeel van de Italianen. Spannend! Renger van der Zande rijdt in zijn Cadillac nog steeds op P4, met een ruime achterstand van meer dan een ronde op de twee topteams. Peugeot houdt op de vijfde positie nog steeds uitzicht op het podium, maar de Franse formatie lijkt wat concurrenten met pech nodig te hebben om dat te bewerkstelligen.

LMP2 & GTE

In de LMP2-klasse gaat Inter Europol Competition aan de leiding, met een ruime voorsprong van 2 minuten op Team WRT. Job van Uitert en Thijmen van der Helm rijden op P5 met Panis Racing, maar het podium is zo'n 3 minuten ver weg. Een Nederlands podium lijkt in aantocht in de GTE-klasse, waar Nicky Catsburg veilig in de top drie rijdt. De voorsprong op de nummer vier is ruim twee minuten, terwijl de leiding in de wedstrijd, het Iron Dames team, slechts een halve minuut ver weg is. Check hieronder de battle tussen Ferrari en Toyota.

2Y160BCjZ34

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training