© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Ferrari sterker met Max Verstappen'

13 nov. 2017 18:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Volgend jaar is het voor Ferrari alweer tien jaar geleden dat ze de wereldtitel pakten in de Formule 1. De individuele titel is zelfs nog een jaar langer geleden. Volgens voormalig Renault teambaas Briatore hoeven de fans ook volgend jaar niet te rekenen op het nodige succes.

Flavio Briatore kraakt rijdersbeleid Ferrari af

Uitgerekend Kimi Raikkonen was de laatste Formule 1 coureur die in dienst van Ferrari in 2007 wereldkampioen werd. Nadat hij in 2014 terug kwam bij de Italiaanse renstal is hij niet meer in staat geweest om races te winnen.

Ook dit jaar zit het er voor Raikkonen nog niet in en moet hij genoegen nemen met de rol van tweede rijder naast Sebastian Vettel. Raikkonen behoort inmiddels met zijn 38 jaar tot de oudere garde van de huidige Formule 1 lichting maar is ook in 2018 gewoon weer van de partij.

Het besluit van Ferrari om het contract met Raikkonen voor een jaar te verlengen zorgde voor nogal wat gefronste wenkbrauwen in de paddock. Ook Flavio Briatore snapt niks van de gang van zaken binnen Ferrari.

Tegenover de Italiaanse radiozender Rai uit hij dan ook zijn ongenoegen over het rijdersbeleid van Ferrari.

"Zolang Ferrari kiest voor Kimi Raikkonen als tweede rijder gaan ze echt niet de constructeurstitel pakken. Ferrari had voor Max Verstappen moeten kiezen. Hij is een echte winnaar en het grootste talent wat er rondrijdt in de Formule 1."

Volgens Briatore is het incident bij de start van de GP van Singapore dan ook een duidelijk voorbeeld dat Ferrari niet goed bezig is.

"Vettel en Raikkonen gingen er met zijn tweeën af in Singapore en wijzen dan eerst naar Verstappen. Ze moeten gewoon bij zichzelf te rade gaan. Nul punten scoren is een probleem, dat is ook niet goed voor het moraal van het team."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen