Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari stipt hoogste prioriteit aan in strijd met Red Bull

Na de launch van Ferrari en een succesvolle shakedown van de SF-23 deelt teambaas Fred Vasseur de belangrijkste prioriteit van het team in 2023.

Nadat Ferrari in 2022 de wereldtitel niet naar Maranello kon brengen, zijn er een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd binnen het topteam. Mattia Binotto besloot te vertrekken als teambaas en werd opgevolgd door Fred Vasseur, de man die de Scuderia naar een nieuwe wereldtitel Formule 1 moet leiden. In 2023 gaan ze een poging wagen met de SF-23. De Ferrari-bolide werd vandaag gepresenteerd aan de wereld en direct verraste het team door enkele minuten na de presentatie het circuit op te rijden met de nieuwe bolide. Alles verliep volgens plan en naast de vreugde van Charles Leclerc is ook teambaas Vasseur zeer tevreden. De Fransman wil echter niet te hard van stapel lopen na de succesvolle shakedown. "Om té optimistisch te zijn na een paar ronden is ook weer wat, maar na de launch hebben we er een geweldig gevoel aan overgehouden. Het is heel wat werk geweest en ik moet iedereen in de fabriek bedanken: ze hebben geweldig werk verricht", zo trapt Vasseur af voor de aanwezige media in Maranello, waaronder ook RacingNews365 . "Het is een belangrijke stap en nog maar het begin van het verhaal voor dit jaar. We hebben de filmdag morgen, daar rijden we wat langer door. Daarna hebben we natuurlijk de testdagen in Bahrein en vanaf dan is het nog maar heel kort tot de eerste race. We moeten keihard ons best gaan doen in de drie testdagen om onszelf klaar te stomen voor de race in Bahrein."

Betrouwbaarheid de hoogste prioriteit

Na een Formule 1-seizoen met ups en downs in 2022 is het voor Vasseur meer dan duidelijk waar de prioriteit moet liggen voor het komende seizoen. "Dat is voor iedereen de betrouwbaarheid, want als je daar nu bij de start van het jaar al problemen mee hebt en weinig betrouwbaarheid laat zien, dan kan je de drie testdagen niet eens completeren en begin je met een achterstand." Volgens Vasseur ziet de betrouwbaarheid er op de testbank veelbelovend uit. "We zijn allemaal zeer optimistisch, maar pas in Bahrein zullen we zien of het echt oké is. Voor de eerste race wil ik nog geen conclusies trekken en we zullen het daar gaan zien", aldus de kersverse Ferrari-teambaas.

eyq8w_oGXx8

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje