Ferrari-talent Leclerc: 'Ik ken geen angst, ik voel alleen adrenaline in de auto'

19 aug. 2017 08:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De afgelopen maanden was er weer veel te doen omtrent de veiligheid van de Formule 1 coureurs. Grote verdeeldheid was er tussen de coureurs, teams en de FIA. Ferrari-talent Charles Leclerc verloor in 2015 zijn goede vriend Jules Bianchi. Ondanks zijn noodlottige ongeval voelt Leclerc geen angst.

Leclerc kent ondanks verlies van vriend Bianchi geen angst in de auto

De dood van Jules Bianchi kwam hard aan bij de jonge Leclerc die later ook nog zijn vader verloor. Het waren zware klappen voor de pas 19-jarige coureur, maar wel momenten die bijdroegen aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

"Ik voel me sterker en ben de afgelopen periode veel volwassener geworden. De afgelopen periode heb ik veel gesproken met psychologen van de Ferrari Driver Academy. Zij lieten me inzien hoe belangrijk het is om mentaal sterk te zijn, zeker als coureur."

"Vandaag voel ik me meer zelfbewust. Racen staat op nummer één in mijn leven, maar ik weet dat er ook andere belangrijke dingen in het leven zijn. Daarvan krijg ik zelfs nog meer energie."

Ondanks het noodlottige ongeval van zijn vriend Jules Bianchi heeft Leclerc nooit getwijfeld aan zijn carrière. Angst kent hij dan ook nog altijd niet.

"Angst? Nee, dat bestaat niet. Zelfs na Jules' zijn ongeval op Suzuka had ik nooit enige twijfel over mijn toekomst. Ik weet dat er risico's horen bij het racen, maar als ik in de auto zit dan voel ik alleen maar adrenaline. Ik ben nooit een seconde bang geweest dat me iets kon overkomen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen