Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas Binotto: "Ontslaan van falende Vettel erg belangrijk in mijn F1-carrière"

Mattia Binotto blikt terug op de tijd dat Sebastian Vettel voor Ferrari reed. Het doel was duidelijk: de titel winnen. Het ging volgens de Ferrari-teambaas niet altijd zoals gehoopt.

Sebastian Vettel heeft de Formule 1-deur achter zich gesloten met vier wereldtitels op zak; deze heeft hij allemaal behaald bij Red Bull. Maar na deze succesvolle reeks werd hij slechts vijfde in het klassement en dus besloot hij in 2015 de overstap te maken naar Ferrari om daar te jagen op zijn vijfde titel. Tevergeefs. Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die na het seizoen van 2022 zijn taken bij de Scuderia neerlegt , blikt terug op de jaren dat Vettel voor de Italiaanse renstal reed. Het feit dat hij geen titel wist te winnen bij Ferrari, is zowel een mislukking van hem als van het team, zo is de Italiaan van mening. "Toen hij bij Ferrari kwam, was hij ambitieus", aldus Binotto na afloop van het F1-seizoen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Zijn doel was om de titel te winnen met Ferrari en ik denk dat het samen met hemzelf ook onze droom en doel was." "Hij heeft hierin gefaald, maar tegelijkertijd heeft ook het team gefaald. Hij zat er erg dichtbij. Het dichtste bij was in 2017 en 2018. We hadden een paar kansen, maar het was ons niet gelukt. Als dat je uiteindelijke doel is en je haalt het niet, is het een mislukking."

Ferrari houdt van Vettel

Los van het feit dat het Vettel samen met het team niet lukte om de titel binnen te slepen, missen ze de Duitser nog steeds bij Ferrari. Het was voor Binotto dan ook een moeilijke beslissing om Vettel in 2021 te vervangen. "Sebastian is een geweldige coureur. Hetgeen wat hij bereikt heeft is fantastisch, uitmuntend en geweldig. Als Ferrari hebben we geluk gehad om hem bij het team te hebben gehad. Het zijn zes belangrijke jaren geweest. Hij heeft veel gebracht als coureur, maar als persoon heeft hij nog meer veel meer gebracht. Iedere Ferrari-fan houdt nog steeds van Sebastian. Ook iedereen binnen Ferrari houdt nog steeds van hem", vertelt Binotto. "Aan het einde van deze ongelooflijke jaren was het moeilijk voor mij om aan te kondigen dat we niet meer verder met hem gingen. Dat is misschien wel het moeilijkste wat ik in mijn carrière heb gedaan. Want wanneer je van zo'n persoon houdt en echt geniet van het samenwerken met hem, is het altijd moeilijk om zo'n beslissing te nemen. Het is ook een belangrijk moment geweest voor mijn carrière, want door dit soort moeilijkheden wordt je sterker."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract