Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-teambaas deelt Formule 1-plannen nieuw talent

Terwijl Charles Leclerc en Carlos Sainz de Formule 1-zitjes bezetten bij Ferrari, staat het volgende talent al klaar. Teambaas Fred Vasseur deelt de plannen voor talent Oliver Bearman.

Oliver-Bearman-RacingNews365-Haas-F1-Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari-talent Oliver 'Ollie' Bearman gooit hoge ogen in de Formule 2 dit jaar. De Britse coureur debuteerde in 2023 in de F2 en wist vrijwel direct een goede indruk achter te laten bij vriend en vijand door punten te scoren, meerdere (sprint)races te winnen en nu de zesde plaats in het kampioenschap te bezetten.

Een aantal knappe races zorgen ervoor dat Bearman gezien wordt als potentieel Formule 1-materiaal. Zijn lidmaatschap bij de Ferrari Driver Academy helpt daar zeker bij. Teambaas Fred Vasseur heeft plannen met hem, zo legde hij onlangs uit aan onder andere RacingNews365: "In 2024 zal hij nog een jaartje in de F2 rijden, maar we hebben het al gehad over het programma, dat een best hoge stap naar de F1 kent."

Het F1-debuut komt namelijk niet zomaar. "We hebben geen tests meer en we hebben steeds meer sprintraces met maar één training. Drie testdagen in de winter, wat betekent dat er weinig tijd is om je aan te passen aan de F1. Rookies zijn niet altijd succesvol", zegt Vasseur, die daar direct een kanttekening bij schetst. "Kijk naar Oscar Piastri, hij doet het heel goed. Dat is ook omdat hij al een jaar voorbereiding had."

"Wij moeten dat ook doen en daarom geven we hem al twee trainingen dit seizoen en waarschijnlijk nog meer volgend jaar. Hij kan zich zo voorbereiden op de toekomst. Vooralsnog doet hij het heel goed in de juniorenklassen, maar we weten dat er nog een lange weg te gaan is", aldus de Ferrari-teambaas, die dus veel tijd in 'zijn' junior wil investeren.

Eerder deze week mocht Bearman al voor het eerst proeven hoe het is om in F1-materiaal te rijden. Op Fiorano, het testcircuit in Maranello, reed hij in een 2021-bolide.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap