Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas: "Deur staat altijd voor Mick Schumacher open"

De laatste dagen wordt er veel gespeculeerd over een mogelijke Formule 1-toekomst van Mick Schumacher. In de persconferentie op de vrijdag in Singapore wordt eraan gerefereerd. Zo krijgt ook Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene de vraag of Schumacher in de toekomst wellicht een optie is voor de Scuderia.

Arrivabene laat weten dat er geen concrete plannen zijn om Mick Schumacher aan Ferrari te verbinden, maar dat de deur altijd voor hem open staat bij Ferrari: "Hoe kunnen we in Maranello nee zeggen tegen een Schumacher?"

"De naam Schumacher maakt deel uit van de geschiedenis van Ferrari, dus natuurlijk is Mick altijd welkom, maar we moeten er nu ook voor waken dat hij in zijn eigen tempo kan groeien. Zijn recente resultaten (een driedubbele Formule 3-zege op de Nürburgring) waren natuurlijk indrukwekkend, maar hij heeft er geen baat bij als de druk op hem wordt opgevoerd." "Het belangrijkste is natuurlijk dat Mick zich kan blijven concentreren op zijn taken, maar ook dat hij plezier blijft houden in wat hij doet. Dan zien we vanzelf wel wat er voor Mick Schumamcher mogelijk is.'

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi