Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas droomt van overwinning Kimi Raikkonen

Sinds drie jaar vormen Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen het rijdersduo voor Ferrari. Na een moeizame periode heeft Ferrari zich dit Formule 1 seizoen als de grootste uitdager van Mercedes ontpopt. Voor de Italiaanse renstal dan ook het bewijs om langer met deze twee coureurs door te gaan.

Kimi Raikkonen draait inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de koningsklasse van de autosport. De Fin werd slechts éénmaal wereldkampioen en dat deed hij uitgerekend in 2007 voor de Italiaanse renstal. Het is dan ook wel te begrijpen dat Ferrari de Fin hoog heeft zitten. Daarnaast is er ook zeker sprake van een goede verstandhouding tussen Vettel en Raikkonen. Ook dat heeft mee gespeeld in de beslissing om Raikkonen een nieuw contract aan te bieden. Teambaas Arrivabene laat dan ook aan ESPN weten dat er geen enkele twijfel was om langer door te gaan met de Fin.

"De reden is vrij duidelijk. Kimi en Seb hebben de afgelopen drie seizoenen erg goed samengewerkt. Ze hebben duidelijk een klik en dat vertaalt zich ook terug naar het team. We hebben dan ook geen enkele reden om niet verder te gaan met deze twee rijders." Raikkonen was de laatste rijder die Ferrari de wereldtitel bezorgde. Na zijn terugkeer bij Ferrari in 2014 heeft hij echter nog geen race gewonnen voor zijn werkgever. Arrivabene is er echter van overtuigd dat dit nog wel gaat gebeuren. Het zou dan voor de immer temperamentvolle teambaas zelfs een droom zijn die uitkomt. "Kimi liet in Monaco al zien dat hij het nog steeds in zich heeft om te winnen. Ook in Hongarije was hij dichtbij een overwinning. Ik zal ongelofelijk gelukkig zijn als Kimi dit seizoen nog een race wint. Dat is echt mijn droom. "

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"