Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas grapt over enige mogelijkheid om Verstappen te verslaan

Hoewel Ferrari haar eerste podium van het seizoen kon behalen met Charles Leclerc op de derde plaats in Bakoe, is het gat naar Red Bull nog altijd gigantisch. Dat weet ook teambaas Fred Vasseur, die maar één optie ziet om de strijd aan te gaan.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zicht op de overwinning was er voor Charles Leclerc niet echt in Azerbeidzjan, ondanks de racestart vanaf poleposition. Sergio Perez lag na een aantal ronden aan de leiding met Max Verstappen daar vlak achter, terwijl Leclerc eerder in zijn spiegels moest kijken om een podiumfinish vast te houden.

Dat lukte uiteindelijk en de stijgende lijn was bij Ferrari duidelijk te zien dit raceweekend, maar Red Bull verslaan? Dat is nog niet aan de orde. "Zelfs al hadden we de snelheid, konden we nog niet met Verstappen strijden", is de conclusie van teambaas Fred Vasseur bij Sky Sports, na afloop van de GP van Azerbeidzjan. "Maar dat is nou eenmaal hoe het is. We kijken nu weer vooruit naar de volgende race in Miami en we hebben geleerd van afgelopen race."

De gigantische topsnelheid van de Red Bull-bolide is volgens Vasseur niet te verslaan. Als hem gevraagd wordt hoe ze wél tegenstand kunnen bieden, grapt hij: "De achtervleugel eraf halen! Maar dat is geen optie..."

De RB19 van Verstappen en Perez is vooralsnog met afstand de snelste Formule 1-bolide van het huidige seizoen. Leclerc startte de race vanaf poleposition, maar werd al snel door Verstappen ingehaald met een gigantisch snelheidsverschil van 30 kilometer per uur op het einde van het rechte stuk.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi