Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Ferrari-teambaas hint op contractduur Hamilton

Dat Lewis Hamilton vanaf volgend jaar voor Ferrari uitkomt, is inmiddels al een aantal maanden bekend. Maar voor hoe lang heeft de zevenvoudig wereldkampioen nu precies getekend bij de Scuderia? Teambaas Frederic Vasseur lijkt zich nu te verspreken...

Vasseur Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is ongetwijfeld een van de grootste transfers uit de historie van de Formule 1: Lewis Hamilton die komend jaar overstapt van Mercedes naar Ferrari. Na twaalf jaar komt er zodoende een einde aan het dienstverband van de zevenvoudig wereldkampioen bij de Zilverpijlen. Hij veroverde bij Mercedes zes van zijn zeven wereldtitels in de koningsklasse van de autosport.

De aankondiging dat Hamilton naar Ferrari ging, was echter heel summier vanuit het Italiaanse team. "Scuderia Ferrari is verheugd om aan te kunnen aankondigen dat Lewis Hamilton zich in 2025 bij het team zal voegen en een meerjarig contract heeft getekend", zo was het enige zinnetje dat Ferrari deelde op X, het voormalige Twitter.

Maar voor hoe lang de zevenvoudig wereldkampioen heeft getekend, daar is niks over bekend. In gesprek met Financial Times lijkt Ferrari-teambaas Frederic Vasseur toch wat meer los te laten. "Lewis was een belangrijk symbool, omdat het een positieve boodschap naar de paddock was voor de toekomst van het team. Hij moest een keuze maken: 'Waar heb ik de grootste kans om het wereldkampioenschap te winnen in 2025, '26, '27?' En hij zei: 'Ferrari'." Daarmee lijkt Vasseur erop te hinten dat Hamilton een driejarig contract heeft getekend bij de Scuderia.

Daarbij heeft de komst van de Brit ook een positieve invloed op Ferrari, zo meent de teambaas. "Voor ons is de komst van Hamilton ook de beste manier om goede mensen aan te trekken. We hebben goede mensen bij Ferrari, maar ik wil het team versterken. De meeste technici in de Formule 1 zitten in het Verenigd Koninkrijk. Als je van Mercedes in Brackley naar Red Bull in Milton Keynes verhuist, houd je de kinderen op dezelfde school en blijf je in hetzelfde huis wonen. Van vrijdag tot maandag kun je switchen. Maar in Italië is het een ander verhaal. Je moet met het gezin verhuizen en het is een verandering van leven. De overstap van Lewis zal ons helpen", zo is de overtuiging van Vasseur.

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'