Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas: "In Bahrein zien we het effect van onze aanpassingen"

Ferrari zakte in de afgelopen Grand Prix van Australië behoorlijk door het ijs. De torenhoge verwachtingen na de succesvolle wintertests werden niet waargemaakt. Komend weekend in Bahrein moet Ferrari het tij zien te keren, zegt ook teambaas Mattia Binotto.

Teambaas Binotto is hoopvol dat Ferrari daartoe in staat is: "In Bahrein moeten we er als team voor zorgen dat we de problemen die ons in Australië zwak maakten het hoofd weten te bieden."

"In Australië waren we door die problemen niet in staat ons ware potentieel te tonen, maar we verwachten dat we in Bahrein het resultaat zien van onze inspanningen om die problemen te verhelpen", zo blikt Binotto vooruit op de race van komend weekend. De Italiaan verwacht dat de Scuderia er beter voor staat dan in Melbourne, maar rekent zich nog niet rijk: "We zijn er goed van doordrongen dat onze concurrenten opnieuw sterk zullen zijn, maar dat maakt dat we alleen maar meer uitkijken naar die krachtmeting." Sebastian Vettel en Charles Leclerc kijken net als Binotto uit naar het GP-weekend op het 'technische' Bahrain International Circuit: "De wind die over het circuit blaast maakt dat elke ronde anders is en dat het moeilijk is om in een ritme te komen", aldus Vettel. "Een foutje is hier zo gemaakt, sneller dan op andere circuits." "Het circuit in Bahrein is erg technisch", echoot Leclerc in de vooruitblik. "De vrijdag is dan ook altijd interessant, omdat je verschillende zaken moet en wil proberen die je voorbereiden op alle mogelijke scenario's tijdens de race."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"