Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari-teambaas ook blij dat Vettel en Leclerc in Brazilië zijn gecrasht

Mattia Binotto heeft als teambaas van Ferrari onder andere de taak om Sebastian Vettel en Charles Leclerc in het gareel te houden. In Brazilië mislukte dit enigszins, aangezien de twee elkaar van de baan reden. Binotto kan er niet alleen boos om zijn, hij ziet er ook juist de positieve kant van in.

Vettel Leclerc Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil de bizarre dubbele uitvalbeurt in Brazilië nog niet alleen zien als een negatief incident. Integendeel, de Italiaan is juist blij dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc elkaar dit seizoen nog van de baan hebben gereden, zo bekent Binotto na afloop van de wedstrijd op Interlagos. Mede dankzij deze 'onbenullige' crash kan de koers voor de toekomst worden bepaald.

"Ik ben er nog altijd van overtuigd dat het een luxe is om deze twee goede coureurs aan boord te hebben, ze leggen de lat hoog voor elkaar. En ze verbeteren ook, kijk maar naar Vettel, die is in de tweede helft van het seizoen echt sterk geweest. Het is logisch dat zulke dingen gebeuren, want ze zitten zo dichtbij elkaar. Ik reken me er gelukkig door, want we krijgen nu al de kans om te bepalen waar de grenzen liggen voor komend seizoen", zo vertelt Binotto. De teambaas hoopt de problemen hiermee in de kiem te smoren en verdere escalaties uit de weg te gaan.

"Het is aan mij niet de taak om de boel hier te gaan managen, maar de problemen te herkennen en erkennen, zodat we kunnen zien waar we in de fout zijn gegaan. Het is belangrijk om je fouten in te zien, daar word je alleen maar beter van, ongeacht of je nu een coureur bent of een engineer. Ik ga de coureurs dan ook nergens de schuld van geven, het is aan hen om in te zien wat ze hebben misdaan", zo besluit Binotto.

Autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel blikken in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid terug op de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP