© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Ferrari-teambaas: "Vertrek Raikkonen was mijn beslissing"

25 okt. 2018 11:08 Jan van der Burgt 2 reacties
Kimi Raikkonen heeft zijn gedwongen vertrek bij Ferrari te danken aan de teambaas van de Scuderia, Maurizio Arrivabene. Hij was het die de knoop doorhakte.

Na twee dienstverbanden bij Ferrari, waarvan de tweede strekte van 2014 tot en met 2018, moet Kimi Raikkonen het veld ruimen bij Ferrari. De Fin heeft allang weer onderdak gevonden bij Sauber en staat dus ook in 2019 weer op de grid, maar niet dankzij Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene. De Italiaan besloot dat de tijd van Raikkonen in Italiaanse dienst voorbij was. Dat gaf Arrivabene in gesprek met Sky Sport F1 te kennen.

"De beslissing om Kimi Raikkonen te vervangen door Charles Leclerc is na het overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne in samenspraak met het nieuwe management genomen. Ze hebben de argumenten daarvoor aangehoord, maar uiteindelijk was ik degene die de knoop doorhakte."

Omdat Arrivabene Raikkonen als een persoonlijke vriend beschouwt, viel hem die beslissing zwaar: "Je kunt je voorstellen dat het niet makkelijk was om hem over ons besluit in te lichten. We moeten Formule 1-coureurs op zo'n moment echter beschouwen als professionals, ook al zijn het natuurlijk ook maar gewoon mensen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen