Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"

Ferrari hoopt met een flinke upgrade in Imola weer een stap richting Red Bull Racing te zetten. De teambaas van de Scuderia, Frederic Vasseur, ziet kansen om voortaan structureel om de overwinning te vechten.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Ferrari in de eerste vier races van het jaar altijd op het podium stond, had de Scuderia het beduidend lastiger in China met een vierde en vijfde plaats. In Miami was Ferrari vooral met Charles Leclerc sterk. De Monegask stond zowel tijdens de sprintrace als de Grand Prix op het podium.

Toch is er volgens Frederic Vasseur, de teambaas van Ferrari, weinig veranderd in de volgorde van de teams. Ook niet nu Max Verstappen is verslagen op de baan door Lando Norris in de McLaren. "Ik denk eerlijk gezegd dat Red Bull nog steeds voorop ligt, waarschijnlijk had Max kunnen winnen zonder het verhaal van de safety car. Ik wil hier geen conclusies aan verbinden, maar hij had pole position en ze hebben nog steeds een klein voordeel", zo vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365.

Toch gloort er hoop voor Ferrari, want de Scuderia neemt een upgrade mee naar de volgende race op Imola. "We gaan voor de ontwikkeling. En zodra we klaar zijn, produceren we onderdelen. Het feit dat Imola dicht bij de fabriek ligt, helpt ook om iets te mee te nemen omdat we de onderdelen iets later kunnen vrijgeven. We hoeven niet te verwachten dat het een gamechanger wordt, maar het zit zo dicht op elkaar dat dit performance kan brengen", zo vertelt de teambaas verder.

Gamechanger

Vasseur vervolgt zijn verhaal: "Ik denk dat we goed hebben nagedacht over de ontwikkeling van deze huidige auto en als we iets meenemen, is het nooit een mega-upgrade. Het is waar dat als je in de kwalificatie vier of vijf auto's binnen één tiende hebt, dat als je één tiende mee kan brengen het een gamechanger is voor het weekend. Maar een groot deel van het resultaat komt ook door wat we doen met de coureurs en de afstelling van de auto tijdens het weekend, net als het management van de banden. We hoeven niet alleen aan upgrades en ontwikkeling te denken. Het is ook het werk dat we op de baan doen."

De Fransman ziet daarbij dat de voorsprong van Red Bull wat aan het teruglopen is. "Als we in staat zijn om goed werk te leveren en alles bij elkaar brengen, dan staan we er. Het betekent dat we ze een beetje onder druk zetten en dat ze een beetje agressiever moeten zijn met hun strategie. Ze zitten niet meer in de comfortzone van vorig jaar, waar het niet uitmaakte wat er gebeurde, want na rondje 2 lagen ze aan kop. Ik denk dat dat een gamechanger is in het management van de race. Ik denk dat dit een kans voor ons is, want als we nog een kleine stap maken, denk ik dat we in een hele goede positie zitten om elk weekend met ze te vechten."

Dat zou dus zomaar vanaf Imola kunnen gebeuren, want Ferrari neemt dus een grote upgrade mee naar het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. Als de Scuderia dezelfde stap zet als McLaren in Miami deed, lijkt het zomaar een mooie strijd te kunnen worden tussen Red Bull Racing, Ferrari en McLaren. Ook al probeert Vasseur de verwachtingen dus duidelijk te temperen.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"