© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ferrari troeft Mercedes af in F1-ontwikkelingsstrijd

14 aug. 2018 15:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Dat Ferrari nog altijd meedoet in de strijd om beide wk-titels dankt het team in grote mate aan het tempo waarmee het updates blijft doorvoeren op de Ferrari SF71-H. De Scuderia introduceert de ene na de andere update, terwijl Mercedes dit seizoen eigenlijk maar met één grote update kwam.

Ferrari ontwikkelt SF71-H snel en agressief

De Ferrari SF71-H heeft dit seizoen al heel wat gedaanteverwisselingen ondergaan. Wie gedurende elk Grand Prix-weekend goed naar de rode bolides keek, kon vrijwel altijd één of meerdere grote of minder grote updates ontdekken.

De voor- en achtervleugels veranderden zichtbaar, Ferrari experimenteerde opzichtig met spiegels op de halo en wow, wat heeft Ferrari de krachtbron sterk doorontwikkeld! Ferrari heeft dankzij een agressieve, maar zeer effectieve ontwikkelingsslag de achterstand op Mercedes van het begin van het seizoen omgebogen in een voorsprong.

© Ferrari

De halo-spiegels mét vleugels: misschien wel het beste voorbeeld van de agressieve ontwikkeling van de SF71-H.

Waar de veranderingen bij Ferrari in het oog springen, moet je bij Mercedes nauwkeuriger kijken om veranderingen aan de W09 te spotten. In Oostenrijk bleek dat een fluitje van een cent, maar die overduidelijke herziening van het aerodynamische pakket vormde eigenlijk de enige grote, visuele update van 2018 tot dusver.

De nieuwe, geüpdatete Mercedes-krachtbron bleek tegelijkertijd bloedsnel, maar met een dubbele uitvalbeurt in Oostenrijk tevens onbetrouwbaar. Ferrari-Mercedes: 2-0.

In het seizoen waarin Mercedes meer en meer haarscheuren in het pantser begint te vertonen, is het Lewis Hamilton die het team op sleeptouw neemt en het gebrek aan dominante performance compenseert met zijn onberispelijke rijstijl. De Brit voert het veld aan, maar de rode brigade hijgt hem en Mercedes in de nek.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen