Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen

Bij Ferrari is iedereen na de testdagen goedgemutst. Het is een wereld van verschil met vorig jaar, zo luidt de conclusie.

Sainz Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari was vorig jaar razendsnel op zaterdag, maar op zondag gooide overmatige bandenslijtage vaak roet in het eten. De kwalificatie- vs. de racepace was dan ook een wereld van verschil. Dit jaar staat het er veel beter voor, zo oordelen de Italianen zodra de testdagen zijn afgelopen.

Ook dit jaar staan ze er over een ronde weer goed bij. Carlos Sainz stond op donderdag bovenaan het scorebord met een snelle ronde op de zachte banden en op vrijdag was het Charles Leclerc die hetzelfde flikte. Alhoewel Ferrari nog niet denkt dat het beter is dan Red Bull, ziet teambaas Fred Vasseur wil iets zeer positiefs.

"Met de consistentie qua racepace en de bandenslijtage die we hadden, dan was dat van een andere planeet vergeleken met vorig jaar", zo vertelt de Ferrari-man in gesprek met F1TV. "Op dat vlak hebben we dan ook een stap gemaakt, maar nu moeten we er ook nog voor zorgen dat we snel zijn."

"We weten altijd dat we voorzichtig om moeten springen met conclusies aan de hand van de testdagen. Het scorebord op donderdag en vrijdag heeft niets te maken met het scorebord volgende week tijdens het raceweekend."

"Het belangrijkste is dat onze coureurs positieve feedback geven en we veel ontwikkeling hebben gezien. Ik denk dat Red Bull nog steeds een voorsprong heeft, maar we gaan blijven pushen en volgende week zien we waar we precies staan", aldus de Fransman.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'