Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari verklaart bizarre strategische keuze die Leclerc de kop kostte

Charles Leclerc was aan het begin van Q3 van de kwalificatie in Brazilië de enige coureur op intermediates, wat achteraf een desastreuze strategische call bleek te zijn. Racing Director Laurent Mekies van Ferrari legt uit dat het alles of niets was.

Het was een matige kwalificatie voor Ferrari in Brazilië. Beide bolides konden goed meekomen met concurrenten Red Bull en Mercedes, maar in Q3 ging het mis. Carlos Sainz haalde met P5 nog een enigszins redelijk resultaat, maar Charles Leclerc werd naar buiten gestuurd op een setje intermediates. De rest van de coureurs reden daarentegen op zachte banden. Van een snelle ronde kwam het daardoor niet bij de Monegask. Het was te droog. Racing Director Laurent Mekies van Ferrari legt uit: "Het was een lastige kwalificatie en erg intens voor alle teams. Je moet veel keuzes maken. Sommige van onze calls werkten goed, andere wat minder. Het was dus een beetje frustrerend, want beide auto's haalden Q3 en toen werden we met deze keuze geconfronteerd. De keuze voor intermediates was op een relatief droog circuit duidelijk de verkeerde. "Aan de ene kant is het circuit droog en heb je de gouden regel dat je er dan direct voor moet gaan, maar aan de andere kant verwachtten we al meteen een hevige regenbui", aldus Mekies. "De regen kwam uiteindelijk een minuut te laat voor Charles."

Ferrari ziet alsnog kansen in Brazilië

Startplek vijf en tien voor de sprintrace was niet waar Mekies en zijn team op hadden gehoopt. "Maar het is nog een lang weekend", relativeert hij. "We proberen terug te vechten voor betere posities en we staan er beter voor dan in Mexico. We gaan het zien." Het gaat volgens de Fransman lang niet altijd verkeerd met Ferrari tijdens de kwalificaties. "En dat zagen we ook eerder in verraderlijke omstandigheden. Het blijft een lastige situatie en het is iets wat we goed moeten analyseren. Ik denk dat het wel goed komt. We gaan het zien tijdens de rest van het weekend", aldus Mekies.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen