Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Ferrari verklaart eigenaardige tactiek van Sainz: "Het was zeker de juiste keuze"

In de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk werd Carlos Sainz opgeroepen op de pitstraat in te gaan voor verse banden net op het moment dat hij in gevecht was met Sergio Perez. Ferrari-teambaas Mattia Binotto legt uit.

Perez Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Carlos Sainz moest vanwege een gridstraf de GP van Frankrijk achteraan starten en maakte tijdens de race terrein goed, tot op het punt dat hij bij Sergio Perez kwam in de strijd om P3.

Ferrari maakte gedurende het gevecht een eigenaardige call om Sainz net op dat punt naar binnen te roepen voor vers rubber. De Spanjaard begreep de keuze niet en riep: "Niet nu, niet nu!". Sainz slaagde er uiteindelijk in om de Mexicaan in te halen, maar het team besloot de ronde erna alsnog om de Spanjaard naar binnen te halen voor nieuwe mediums.

Na afloop van de race werd aan Ferrari-teambaas Mattia Binotto gevraagd of dit de juiste keuze was van het team. "We denken niet dat het de juiste keus was; we weten zeker dat het de juiste keus was", vertelt Binotto vol overtuiging aan Sky Sports.

Check hieronder nog eens dat heerlijke gevecht en de bijzondere call van Ferrari.

Een te groot risico

Ferrari maakte volgens Binotto de keuze omdat ze geen risico wilden lopen om nog meer onnodige punten te verliezen. "De banden waren aardig versleten, dus het zou erg riskant zijn geweest om er de race mee uit te rijden."

Door een onveilige actie in de pitstraat eerder in de race kreeg Sainz een tijdstraf van vijf seconden waardoor het onwaarschijnlijk leek dat de Spanjaard deze podiumpositie kon behouden.

"We denken niet dat hij de snelheid zou hebben gehad om een gat van vijf seconden te creëren op de baan", vertelt Binotto. "Door een pitstop te maken wist hij de snelste raceronde neer te zetten en een extra punt te pakken. Dus ik denk dat het de veiligste en de juiste keuze was", sluit Binotto af.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen