Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari verklaart undercut Vettel: "We hadden geen keus"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is blij met de één-twee in de Grand Prix van Singapore. Hij zag Sebastian Vettel na een geslaagde undercut winnen, tot grote frustratie van Charles Leclerc, die daardoor juist de zege verloor. Volgens Binotto had Ferrari echter een goede reden voor deze strategie.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

"We moesten de strategie wel op deze manier uitspelen", zo liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto in gesprek met Sky Sport Italia weten na afloop van de Grand Prix van Singapore. "Dit was de enige manier om Sebastian Vettel voorbij Lewis Hamilton te krijgen. Dat was belangrijk, zeker ook omdat Max Verstappen achter hem de druk op Vettel opvoerde."

"Vettel maakte het echter af met een dijk van een outlap", vervolgt Binotto, die natúúrlijk blij is met het resultaat: "We hebben niet eens zo heel snel gereden vandaag, maar we hebben op een moeilijke baan we een dubbelzege gepakt. Ik wist niet eens dat dat op dit circuit nooit is voorgekomen, maar we zijn er wel heel blij mee."

Binotto pareert de openlijke kritiek van Leclerc aan het adres van Ferrari door te benadrukken dat hij achter de strategische keuzes van de dag staat: "Het klopt dat Leclerc heel graag wil winnen en dat hij het niet altijd overal mee eens is, maar we staan achter onze beslissing om Vettel eerder naar binnen te halen. Sebastian heeft een perfecte race gereden en hij verdiende het om te winnen."

Doordat Ferrari zich gisteren al van voren wist te melden, kon het team vandaag het tempo een beetje drukken: "We konden het tempo wat lager laten liggen aan het begin van de race. Zo ging het de andere jaren overigens ook, het is niet dat wij dat nu even hebben geïntroduceerd."

Op de vraag of Ferrari nu overal mee kan doen om overwinningen, antwoordt Binotto dat Ferrari echt niet overal het snelste team zal zijn: "We werken al heel lang aan deze wagen en brengen de verbeteringen pas wanneer ze echt klaar zijn. De balans van de wagen is steeds beter en daardoor kunnen we nu ook meestrijden op een circuit als Singapore. We zullen niet overal het snelst zijn, maar we hebben nu drie keer op rij gewonnen, dus vanavond vieren we zeker een feestje. Maandag denken we echter weer aan de volgende GP in Rusland."

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

3 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"