Ferrari verwacht geen gridstraffen door turboproblemen

16 aug. 2017 08:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Gridstraffen dreigen voor Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. De beide Ferrari-coureurs zijn al enkele races bezig aan hun vierde en laatste turbo. Desondanks verwacht Ferrari dat het geen gridstraf ontvangt, omdat het de oude turbo's kan hergebruiken.

Vettel en Raikkonen bezig aan vierde en laatste turbo

Een gridstraf volgt op het moment dat Vettel of Raikkonen een vijfde turbo moet gebruiken dit seizoen. Al in de vijfde race van het seizoen stapte de Duitser over naar zijn vierde turbo. Volgens Ferrari was dit uit veiligheidsoverwegingen.

"Vanzelfsprekend is het een punt van zorg dat we vroeg in het seizoen defecten hadden aan de turbo. We moesten deze daardoor vroeger vervangen dan gepland, waardoor turbo nummer drie en vier eerder dan gepland zijn ingezet," liet Mattia Binotto van Ferrari weten.

"We hebben in de nieuwere versies van de turbo's diverse verbeteringen aangebracht om de betrouwbaarheid te waarborgen. Ze presteren prima en we hebben nog een aantal turbo's die wel gebruikt zijn, maar weinig kilometers hebben gelopen. Hierdoor kunnen we de turbo's rouleren. Vanzelfsprekend is het onze doelstelling om dit seizoen alleen de vier beschikbare turbo's te gebruiken."

Ferrari is met Mercedes in een fel gevecht verwikkeld voor de wereldtitel. Zowel bij de coureurs als bij de constructeurs zijn de verschillen nog erg klein. Gridstraffen komen daarom erg ongelegen. 

"Iedere race is weer verschillend ten opzichte van de voorgaande races. In een aantal races hadden wij de overhand, in een aantal andere races was Mercedes sneller. Soms zijn zij sneller tijdens de kwalificatie en wij in de race, zoals in Bahrein."

"Hierin zie ik geen patroon of voorspelbaarheid over de competitie tussen de beide teams. De ontwikkelingssnelheid is erg belangrijk. Er zijn nog veel races te gaan en het seizoen is pas halverwege."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen