Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari verwacht minder emoties bij Sebastian Vettel in 2018

Of Sebastian Vettel zijn eigen kansen teniet deed door zijn opvliegende karakter zullen we nooit 100% zeker weten. Feit is wel dat de Duitser zich regelmatig liet gaan wat hem bepaald niet altijd geliefd maakt bij de Formule 1 fans.

Sebastian Vettel begon samen met Ferrari ijzersterk aan het Formule 1 seizoen en leek lange tijd op weg te gaan naar zijn vijfde wereldtitel. Met name in de eerste seizoenshelft had Ferrari de snellere Formule 1 bolide. Toch was het Lewis Hamilton die met nog twee races te gaan de wereldtitel veilig stelde en daarmee op gelijke hoogte kwam met Sebastian Vettel. Beide kemphanen hebben nu vier wereldtitels en vochten in 2017 voor het eerst menig duel uit. Vooral tijdens de GP van Baku liepen de emoties flink op nadat Vettel achter de Safety Car opzettelijk tegen Hamilton aan reed. Achteraf gezien was deze race misschien wel bepalend voor het verdere verloop van de titelstrijd.

Ondanks de verloren titelstrijd is Ferrari-president Marchionne vol lof over Vettel maar laat hij aan de Italiaanse pers in Maranello ook weten dat hij ervan uit gaat dat Vettel in 2018 zijn emoties beter onder controle houdt. "Sebastian is iemand die veel studeert. Hij bestudeert zichzelf en is erg toegewijd. Daarom verwacht ik ook dat we minder emoties bij hem gaan zien. Hij heeft genoeg geleerd." "Sebastian heeft een paar lastige seizoenen achter de rug waarin er genoeg situaties waren om overstuur van te raken. Dat geldt ook voor het afgelopen jaar. Ik blijf erbij dat het onze plicht is om ervoor te zorgen dat onze rijders een competitieve auto hebben zodat ze tegen de anderen kunnen racen. In 2017 hadden we een goede auto, dus vanaf nu is het aan Sebastian."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'