Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari verwijt FIA los van incident gebrekkig handelen: "Dat is in mijn ogen vooral het probleem"

Toen Carlos Sainz tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas over een putdeksel reed, hing de gele vlag al uit. Had dit incident voorkomen kunnen en moeten worden? Ferrari-teambaas Fred Vasseur stelt zich hardop die vraag.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het mag duidelijk zijn dat Ferrari-teambaas Vred Vasseur zeer ontstemd was over het feit dat een putdeksel de auto van Ferrari aan flarden hielp. Maar er is iets waar hij in gelijke mate over valt, iets waardoor het incident misschien wel voorkomen had kunnen worden.

"Het is niet enkel dat er een putdeksel los kwam, het is ook nog eens zo dat het een minuut duurde voordat de initiële gele vlag om werd gezet in een rode vlag (pas na het incident met Sainz, red.). Het betekent dat toen men die gele vlag zwaaide men al iets gezien had."

"Op het moment dat de gele vlaggen werden gezwaaid kregen we via race control ook die melding op onze schermen, maar daarna duurde het alsnog een minuut voordat de rode vlag werd uitgehangen. Dat terwijl auto's met 340 kilometer per uur over een recht stuk gaan waar een metalen onderdeel op het asfalt ligt."

"Om deze reden ben ik meer ontdaan over hoe ze deze zaak hebben opgepakt dan om het incident zelf. Dit soort dingen gebeurt wel vaker, maar het gaat er vooral om hoe je er vervolgens mee omgaat."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek