Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari verwijt FIA los van incident gebrekkig handelen: "Dat is in mijn ogen vooral het probleem"

Toen Carlos Sainz tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas over een putdeksel reed, hing de gele vlag al uit. Had dit incident voorkomen kunnen en moeten worden? Ferrari-teambaas Fred Vasseur stelt zich hardop die vraag.

Sainz Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het mag duidelijk zijn dat Ferrari-teambaas Vred Vasseur zeer ontstemd was over het feit dat een putdeksel de auto van Ferrari aan flarden hielp. Maar er is iets waar hij in gelijke mate over valt, iets waardoor het incident misschien wel voorkomen had kunnen worden.

"Het is niet enkel dat er een putdeksel los kwam, het is ook nog eens zo dat het een minuut duurde voordat de initiële gele vlag om werd gezet in een rode vlag (pas na het incident met Sainz, red.). Het betekent dat toen men die gele vlag zwaaide men al iets gezien had."

"Op het moment dat de gele vlaggen werden gezwaaid kregen we via race control ook die melding op onze schermen, maar daarna duurde het alsnog een minuut voordat de rode vlag werd uitgehangen. Dat terwijl auto's met 340 kilometer per uur over een recht stuk gaan waar een metalen onderdeel op het asfalt ligt."

"Om deze reden ben ik meer ontdaan over hoe ze deze zaak hebben opgepakt dan om het incident zelf. Dit soort dingen gebeurt wel vaker, maar het gaat er vooral om hoe je er vervolgens mee omgaat."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"