© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Ferrari verzuipt wederom in de regen

19 okt. 2018 23:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Ferrari kwam er vandaag op een nat COTA totaal niet aan te pas. In de eerste vrije training moest het zowel Mercedes als Red Bull voor zich dulden, in de tweede training nog een hele batterij auto's meer.

De wisselende omstandigheden zijn misschien nooit helemaal representatief voor de onderlinge krachtsverhoudingen, maar het gevoel wat Sebastian Vettel er vanuit de cockpit bij heeft des te meer. De Duitser is niet tevreden. Niet met zijn gridstraf, maar ook niet met het optreden van Ferrari op de vrijdag.

"We hebben voldoende ronden kunnen rijden vandaag, maar het is duidelijk dat we gewoon niet competitief zijn. We komen in de regen echt veel tekort (1,9 seconden in VT1, red.). We kunnen alleen maar hopen dat het niet regent in het verdere verloop van het weekend. Er wacht ons sowieso nog heel veel werk, want op dit moment zijn we er duidelijk nog niet."

Teamgenoot Kimi Raikkonen bleef in het kielzog van Sebastian Vettel, maar werd dus ook op grote afstand gereden door Mercedes. Raikkonen wil zich niet verstoppen achter de omstandigheden: "Die baan ligt er voor iedereen hetzelfde bij. Wij moeten gewoon ons best doen om het maximale uit de auto te halen om er zo op zondag nog iets van te maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen