Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

'Ferrari voert ‘geheime’ test uit met nieuwe grote upgrade'

Ferrari neemt tijdens de volgende Grand Prix op Imola een groot updatepakket mee en wil dat pakket al vervroegd gaan testen. Dat meldt het Italiaanse Formu1a.uno.

Leclerc Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is al een tijdje bekend dat Ferrari voor de Grand Prix van Emilia-Romagna een groot updatepakket in de pijpleiding heeft zitten. De Scuderia begon goed aan 2024 en zag Carlos Sainz de Grand Prix van Australië winnen, maar de afgelopen weken zijn Red Bull en McLaren wel een stukje sneller. Het laatstgenoemde team nam in Miami al een grote update mee, waarna Lando Norris zelfs op snelheid Max Verstappen wist te verslaan.

Ferrari richt haar pijlen dus op het raceweekend in Imola en zou, net als vorig jaar, het updatepakket al uit gaan testen tijdens een georganiseerde filmdag achter gesloten deuren. Die vindt plaats op het thuiscircuit in Fiorano, meldt het Italiaanse Formu1a.uno. Charles Leclerc en Carlos Sainz zouden allebei 100 kilometer gaan rijden tussen donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei, om zo alvast een gevoel te krijgen met de vernieuwde Ferrari. Ieder team beschikt over twee filmdagen per jaar.

Kunnen Leclerc en Sainz de auto tot in de puntjes testen? Zeker niet. Een filmdag bestaat in principe voor promotiedoeleinden en wordt met speciale banden verreden. Ferrari doet dit hoogstwaarschijnlijk om te kijken of alle standaardprocedures naar behoren werken. Hetzelfde gebeurt voor de wintertests aan het begin van het seizoen. Gaat de Scuderia een grote stap zetten? In Imola weten we meer.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"