Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari voorspelt scala aan verschillende F1-bolides in 2022: "Maar ze zullen er snel weer hetzelfde uitzien"

De nieuwe technische reglementen zorgen ervoor dat de Formule 1-bolides er meer en meer hetzelfde uit gaan zien. Toch is er genoeg ruimte voor interpretatie, zo verwacht Laurent Mekies van Ferrari. In 2023 moeten deze verschillen weer rechtgetrokken zijn.

Met de nieuwe technische reglementen in de Formule 1 verandert het uiterlijk van de bolides drastisch. De engineers krijgen minder vrijheid als het aankomt op de aerodynamica, waardoor er minder vuile lucht ontstaat en uiteindelijk het volgen en inhalen makkelijker moet worden. Tegelijkertijd moet het veld qua prestaties wat meer rechtgetrokken worden.

Laurent Mekies, Racing Director van Ferrari, verwacht na het zien van de eerste ontwerpen zichtbare verschillen tussen de F1-teams. "Na zes weken zal dit al minder zijn en in 2023 zullen alle auto's praktisch hetzelfde zijn", legt hij uit in gesprek met Auto, Motor und Sport. "Het window dat haalbaar is, is duidelijk kleiner dan dat het eerder was."

Meer upgrades dan 2021, minder dan 2019

Mekies verwacht dat de bolides na een jaar veel meer op elkaar lijken, maar ziet tegelijkertijd ook een lastige opgave vanwege het aangescherpte budgetplafond in de F1. "Er is minder geld beschikbaar voor de ontwikkeling van de wagen gedurende het seizoen." Een foute route kiezen voor een aerodynamische upgrade kan een team dan ook duur komen te staan.

Voor het komende seizoen is het budgetplafond vastgesteld op 140 miljoen dollar. Toch verwacht Mekies meer upgrades in 2022, mede doordat de teams vorig seizoen al vroeg zijn gestopt met het ontwikkelen. "We gaan meer upgrades zien dan in 2021, maar minder dan in 2018 of 2019", voorspelt de Ferrari-engineer.

Ook interessant:

Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

1 reactie

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"