Ferrari: "We hebben geleerd van onze fouten in 2018"

17 feb. 14:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Het F1-seizoen 2018 kende een uitstekend begin voor Ferrari en Sebastian Vettel, maar na de zomerstop gaven team en coureur niet meer thuis. Teambaas Binotto is niet bang voor herhaling, volgens de Italiaan heeft zijn renstal geleerd van de gemaakte fouten.

De organisatie van Ferrari is op diverse posities gewijzigd, waaronder de komst van Mattia Binotto als teambaas en Charles Leclerc als vervanger van Kimi Raikkonen. Er waait een frisse nieuwe wint in Maranello en dat moet eindelijk zorgen voor de gedroomde successen: de laatste titel dateert alweer uit 2007 bij de coureurs.

De nieuwe SF90 is een doorontwikkeling van de SF71H, de bolide van 2018. Tegenover de Italiaanse media verklaarde Binotto de keuze om een evolutie van de vorige bolide te maken, waarbij het team wel de grenzen opzocht.

"Afgelopen seizoen hebben we vooral richting het einde van het jaar een aantal fouten gemaakt. De doorontwikkeling was niet voldoende en daardoor raakte we achterop. In de winter hebben we goede analyses gemaakt van wat er fout is gegaan en hebben we ervoor gekozen om geen radicale wijziging aan de bolide te brengen."

"Ferrari heeft geleerd van haar fouten en we zullen ervoor zorgen dat we gedurende dit seizoen de juiste doorontwikkeling gaan maken."

Binotto verwacht dat Vettel en Leclerc in 2019 een sterk seizoen door gaan maken in de nieuwe Ferrari. "Gezien de ontwikkeling van de auto deze winter ben ik ervan overtuigd dat we dit seizoen nog sterker voor de dag komen. Ondanks het feit dat we geen radicale veranderingen hebben doorgevoerd aan de bolide, is de wagen op elk punt verbeterd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen