Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Ferrari: "We zullen vetorecht gebruiken tegen Wolff als Formule 1-baas"

Mocht Toto Wolff ooit een serieuze gooi doen naar het leiderschap in de Formule 1, dan zal Ferrari daar een stokje voor steken. De Scuderia ziet in de huidige Mercedes-teambaas niet de aangewezen persoon om de F1 te leiden, in tegendeel.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Met Toto Wolff die openlijk zegt na te denken over zijn toekomst en de huidige F1-bazen die zeer zijn gecharmeerd van de Mercedes-teambaas, is de suggestie dat Wolff weleens de nieuwe baas van de Formule 1 kan gaan worden helemaal niet vergezocht. Desondanks lijkt een dergelijke aanstelling er niet te gaan komen.

Tijdens een samenzijn met de Italiaanse pers heeft Ferrari-CEO Louis Camilleri immers te kennen gegeven dat hij fel tegenstanders is van dat bewuste plan, zozeer zelfs dat hij stelt dat Ferrari haar beruchte vetorecht zal inzetten om een dergelijke move tegen te houden.

"Het feit dat iemand in recente jaren een dergelijk belangrijke functie bij een team heeft bekleed, leidt automatisch tot conflicterende belangen", aldus de in Egypte geboren Ferrari-topman. "Bovendien, als Mattia Binotto (teambaas van Ferrari, red.) zich kandidaat zou stellen, zou de concurrentie ook op haar achterste poten gaan staan, dus onze gedachtegang is vrij logisch."

Mocht Liberty Media daadwerkelijk Toto Wolff naar voren schuiven als de opvolger van Chase Carey, dan zal Ferrari 'het constructieve gesprek aangaan met Liberty Media': "De inzet van ons vetorecht dient daarbij enkel als laatste redmiddel."

Kunnen Max Verstappen en Red Bull volgend jaar al een gooi doen naar de kroon van Lewis Hamilton? Die vraag komt uitgebreid aan bod in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, hieronder te beluisteren.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen