Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari weet niet waar het team tijdens de GP van Bahrein staat

De testdagen in Bahrein lijken een duidelijk beeld van de snelheid van Ferrari te geven over één ronde, al is er nog wat onduidelijkheid over de langere stints. De coureurs zijn redelijk eensgezind in aanloop naar Grand Prix van Bahrein. Zo is het gevoel al beter dan vorig jaar.

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De testdagen in Bahrein zijn verreden, de GP staat voor de deur en dus is het tijd om te proberen de balans tussen de teams op te maken. Bij het team van Ferrari is er gedurende de testdagen een solide rondenaantal afgewerkt, al kwam de Italiaanse renstal wel weer een oude vijand tegen.

Tijdens de tweede dag van de testdagen werd de oefensessie stilgelegd nadat Charles Leclerc over een putdeksel reed. Dit is niet de eerste keer dat Ferrari een slechte ervaring heeft met putdeksels: tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Las Vegas reed Carlos Sainz over een putdeksel heen, waarna de sessie niet meer hervat werd. Bovendien resulteerde dit in ontzettend veel schade aan de SF-23.

De schade gedurende de testdagen was minder, maar nog steeds wel aanwezig: Ferrari moest de vloer van de bolide verwisselen. Overigens schoot vrijdag wederom een putdeksel los toen Sergio Perez over de kerb reed.

Betrouwbaar leek de Ferrari-bolide zo op het oog wel. Sainz reed totaal 224 ronden en Leclerc 192. Hiermee had Sainz na Kevin Magnussen de meeste gereden ronden van de testdagen op zijn naam staan. Bovendien is de snelste tijd van het weekend geklokt door Sainz, nauw gevolgd door zijn teamgenoot. Over één ronde is de SF-24 zoals vanouds sterk, maar op het gebied van long runs lijkt er nog wat werk aan de winkel bij het team uit Maranello.

"Ik heb van elke ronde genoten"

Na de derde testdag blikken de Ferrari-mannen terug op een geslaagde oefensessie. "We hebben een flink aantal ronden gereden en veel verschillende tests afgewerkt, wat positief is", begint Leclerc. "De auto reageert zoals we wilden, maar het is op dit moment nog moeilijk om het competitieniveau in te schatten. Het gevoel is beter dan de basis van vorig jaar. Nu richten we ons volledig op de race en ik kan niet wachten om aankomende week weer de baan op te gaan."

Vanuit Sainz komt een soortgelijk geluid: "Over het algemeen was het een goede dag (doelend op de vrijdag, red.), ondanks de rode vlag die het rijden een beetje verstoorde. Maar ik heb vrijdag van elke ronde in de auto genoten. We hebben veel verschillende configuraties getest om zoveel mogelijk data te verzamelen."

"De auto lijkt goed en ik ben trots op het werk dat het team heeft verricht om zo'n solide testprogramma af te ronden", sluit de Spanjaard af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden