Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari werkt topgeheime dag op het circuit af in Italië

Het Formule 1-team van Ferrari heeft deze vrijdag in Italië een topgeheime filmdag afgewerkt. Alhoewel het bekend was dat ze de baan op gingen in Monza, werd het circuit hermetisch afgesloten.

Het Ferrari-team huurde op vrijdag het Autodromo Nazionale di Monza nabij Milaan af voor een filmdag. Zo'n dag mag maximaal twee keer per seizoen worden afgewerkt door een Formule 1-team, waarop er maximaal 100 kilometer mag worden afgelegd. Daarbij moet er gebruik wordt gemaakt van speciale Pirelli-testbanden. Het is een opvallende timing, want Ferrari komt als het goed is over een week met een grote update voor haar F1-75, waarmee het samen met Red Bull is verwikkeld in een spannende titelstrijd. Waar waren de Italianen precies mee bezig op het circuit? Het lijkt in de praktijk zeker geen filmdag te zijn geweest puur en alleen voor promotionele doeleinden.

Geheimzinnig

Ferrari had namelijk geen zin in pottenkijkers, want op en rond het circuit was het druk met beveiliging. De Scuderia wilde niet dat spiedende ogen mee konden kijken met de test, waardoor er al snel geruchten de ronde deden dat het team uit Maranello misschien toch wel bezig was met het testen van wat onderdelen voorafgaand aan het volgende raceweekend. Dat zou overigens zeker niet verboden zijn, zolang men zich maar houdt aan de andere regels omtrent een filmdag: maximaal honderd kilometer en speciale Pirelli-banden. Of het nut heeft gehad, dat weten we over een week als het Formule 1-circus neerstrijkt in Barcelona.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi