© Antonio Paglia

Nieuwsoverzicht

Ferrari wil concurrent van Formule 1 oprichten

25 feb. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Ferrari is daadwerkelijk bereid de Formule 1 de rug toe te keren als de nieuwe reglementen de Italianen niet bevallen. Dat stelt voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Ecclestone: 'Ferrari meent het deze keer'

"Als Ferrari vindt dat de FIA voor een verkeerde richting kiest, zijn ze weg", zo wordt Bernie Ecclestone geciteerd door de Daily Mail.

Nu heeft Ferrari wel vaker gedreigd met een vertrek uit de koningsklasse, maar dit keer is het volgens Ecclestone menens. Ferrari-president Sergio Marchionne zou volgens Ecclestone zelfs al lijnen hebben uitgezet voor een concurrerend kampioenschap.

"Daar heeft hij al met mensen over gesproken, ja."

En hoewel de woorden van Ferrari arrogant over kunnen komen, is Ecclestone het met Ferrari eens dat ze enig recht van spreken hebben. De reden waarom is wat hem betreft simpel: 

"Ze zijn hier het langste van iedereen. Ferrari is Formule 1 en vice verse. Overal ter wereld zal men bij de naam Ferrari eerst aan de Formule 1 denken en dan pas aan de gewone auto's voor op de weg. Ik kan me in ieder geval geen Formule 1 voorstellen zonder Ferrari."

Of een rivaliserend kampioenschap geïnitieerd door Ferrari kans van slagen heeft? Ecclestone weet het wel zeker.

"Om een klasse succesvol te maken heb je de interesse van circuits nodig. Geen enkele circuitpromotor ziet Ferrari graag vertrekken. In plaats daarvan verhuizen ze maar wat graag mee als Ferrari ze een soortgelijke klasse biedt, tegen redelijker prijzen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen