Ferrari wil met Liberty Media in gesprek over toekomst in Formule 1

07 nov. 2017 08:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Liberty Media lanceerde onlangs allerlei plannen om de Formule 1 attractiever te maken. Dit moet onder meer gebeuren door het instellen van een budgetlimiet. Ferrari ziet dit totaal niet zitten en dreigde vervolgens om de Formule 1 te verlaten.

Ferrari verwacht moeizaam gesprek over toekomstplannen

Naar schatting ontving Ferrari vorig jaar zo rond de 70 miljoen dollar aan bonussen terwijl het slechts derde werd bij de constructeurs. Een afspraak gebaseerd op het feit dat Ferrari het enige team is dat sinds de oprichting van de Formule 1 actief is.

Liberty Media pleit daarentegen voor een eerlijker verdeling van de premies waarbij met name de topteams zoals Ferrari dan flink moeten inleveren. Een plan waar tegen Ferrari direct in opstand kwam.

Voorafgaande aan de Mexicaanse Grand Prix liet teambaas Arrivabene nog weten dat Ferrari openstaat voor een gesprek over een nieuwe structuur.

"Op dit moment hebben we nog een contract met de eigenaren van de Formule 1. We willen dan ook graag in gesprek om de toekomst te bespreken, ook wat betreft de financiële structuur."

"We voelen ons natuurlijk enorm verbonden met de Formule 1. Ons doel is nooit geweest om slechts een paar jaar actief te zijn en dan weer te verdwijnen. Vanaf het begin van de Formule 1 zijn we erbij geweest en we willen dan ook dolgraag doorgaan. Ik verwacht wel dat het een lang en moeizaam gesprek gaat worden."

Volgens velen is de invloed van Ferrari in de Formule 1 te groot maar dat wordt direct weerlegd door Arrivabene.

"Onze taak is om een Formule 1 auto te bouwen en een motor te ontwerpen. Hun taak is om de Formule 1 te leiden. Dat moeten we niet door elkaar gaan halen want anders wordt het een nachtmerrie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen