Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari wisselt bijna alle onderdelen van bolide Leclerc na problemen

Door problemen moest Charles Leclerc VT2 aan zich voorbij laten gaan op Silverstone. Ferrari nam geen halve maatregelen.

Elektrische problemen was de officiële lezing van Ferrari na de problemen van Charles Leclerc, die de gehele tweede vrije training onverhoopt uit moest zitten. In aanloop naar de zaterdag heeft het team uit Maranello hard ingegrepen en 'zo goed als alles' op de auto van de Monegask vervangen. Na afloop van de vrijdag is Leclerc nuchter over zijn pech. "Er was een klein probleem met de auto, maar het is nou eenmaal zo. Het team heeft ontdekt wat er mis is gegaan en we hebben zo goed als alles wat op de auto zat vervangen. Op zaterdag zou het dan ook weer gewoon goed moeten gaan." "Het was een elektrisch probleem", benadrukt hij. "Dus dat hoeft geen invloed te hebben op ons weekend qua straffen en dergelijke, op het gebrek aan kilometers na in VT2. Onhandig, want normaal gezien bereiden we in die sessie de race voor. Het lijkt erop dat het droog is op zondag, dus we gaan ietwat blind de race in", lacht hij.

Leclerc in de regen

Daar waar het op zondag droog lijkt te blijven, zo is er voor de zaterdag heel wat regen voorspeld. En in die omstandigheden komt Leclerc de laatste tijd niet bepaald bovendrijven. Toch heeft hij goede hoop dat hij het tij dit weekend kan keren, vertelt hij in aanloop naar de kwalificatie. "Op zaterdag wordt het anders, want het gaat regenen. We gaan het zien! In VT1 hebben we heel wat geleerd over de auto. De veranderingen die we toen hebben gemaakt, hebben we niet kunnen testen in VT2. Zonde, want het is lastig om meer te leren als je geen meters maakt", zucht hij. "Ik kijk in ieder geval uit naar de wisselende omstandigheden", vervolgt de Ferrari-coureur. "De afgelopen races worstelde ik daar soms wat mee, maar ik heb daar veel aan gewerkt. Ik heb er vertrouwen in dat het nu beter zal gaan." "We lijken erg sterk in de kwalificatie, maar in de race hebben we het lastiger. De racepace die Carlos in VT2 liet zien is vrij representatief, dus daar moeten we aan werken. Wat betreft racepace hebben we een achterstand. We werken voornamelijk aan de bandenslijtage, maar ik heb er vertrouwen in dat we goed werk gaan leveren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"