Ferrari wist al dat Sebastian Vettel zou uitvallen tijdens GP Japan

08 okt. 2017 15:20 Rik Alkema 0 reacties
Vlak voordat de Formule 1 Grand Prix van Japan begon was er paniek bij Ferrari. Op de startgrid werd de motorkap van de bolide van Sebastian Vettel gehaald en werd er druk gesleuteld. 'Het is geen groot probleem', meldde Ferrari vervolgens. Alles leek weer in kannen en kruiken, maar al snel bleek dat er iets goed mis was met de bolide van Vettel.

Ferrari had te weinig tijd om motorprobleem Vettel te repareren

Bij de start was er nog niks opmerkelijks te zien, maar halverwege de eerste ronde kreeg Vettel als eerst Max Verstappen om zijn oren. In eerste instantie leek Max Verstappen gewoon sneller, maar al snel bleek dat Vettel niet genoeg vermogen had. Hij viel al snel terug en moest de strijd na vijf ronden voortijdig staken.

Nu blijkt dat Ferrari eigenlijk al wist dat Vettel het niet zou gaan redden. Het team merkte het probleem met de motor van Vettel namelijk pas op toen de Duitser richting de grid reed. Eenmaal op de grid bleek dat er te weinig tijd over was om het kapotte onderdeel te vervangen.

Het team verving daarom het onderdeel ook niet en stuurde Vettel op pad met een aangepaste motorinstelling. Daarmee hoopte het team de schade nog enigszins te beperken, maar al snel bleek dat Vettel veel te langzaam was.

Daarop besloot Ferrari om Vettel binnen te halen. Door zijn uitvalbeurt kan Vettel het kampioenschap wel vergeten. Hij staat inmiddels 59 punten achter op Lewis Hamilton, met nog 4 wedstrijden te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen