Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ferrari zelf is de beste vriend van Red Bull"

Volgens voormalig Mercedes-motorsportchef Norbert Haug is Charles Leclerc de 'beste vriend' van Red Bull, zo veel cadeautjes als hij uitdeelt aan het team van Max Verstappen.

In de podcast Avd Motor & Sport Magazine van het Duitse Sport 1 wordt voormalig Mercedes-motorsportchef Norbert Haug gevraagd naar de situatie bij Ferrari. "Kunnen we stellen dat Ferrari teveel fouten maakt dit seizoen?" De Duitser kan alleen bevestigend antwoorden: "Ferrari is de beste vriend van Red Bull", aldus de Duitser, die ook persoonlijk naar het aandeel van Charles Leclerc wijst. De Monegask crashte in leidende positie. Haug kon zijn ogen nauwelijks geloven. "Het is voor mij hoogst ongewoon dat iemand die aan de leiding gaat er zo vanaf vliegt", aldus Haug, die diep in zijn geheugen graaft; "Dat komt hooguit op een blauwe maandag voor."

"Heel lastig om Verstappen op eigen kracht te verslaan"

Haug geeft aan dat wat hem betreft het kampioenschap aardig in 't slot is gegooid, omdat de tweede titel voor Max Verstappen meer en meer slechts nog een formaliteit lijkt te worden. Hij rekent even simpel voor: "Als Leclerc alle resterende tien races wint en Verstappen wordt tienmaal tweede, dan wordt Leclerc met slechts een handjevol punten kampioen. Dat toont wel aan hoe zwaar die opgave is als zelfs tien zeges, die hij nooit gaat halen, bijna niet genoeg is." Haug plaatst er echter een kanttekening bij, want hij sluit niet uit dat Ferrari 'hulp' gaat krijgen: "Als Mercedes op enig moment vóór Red Bull kan komen te rijden en zo punten van Red Bull kan afsnoepen... Want het wordt heel lastig om op eigen kracht Verstappen tien keer te verslaan."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden