Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

"Ferrari zelf was schuldig aan de clash tussen Vettel en Leclerc"

Volgens oud-F1-coureur Jacques Villeneuve ligt de schuld van de crash tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Brazilië voornamelijk bij het team zelf.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Ferrari sloeg een slecht figuur in Brazilië", zo luidt de korte analyse van oud-Formule 1-coureur Jacques Villeneuve na afloop van de chaotische, maar enerverende race in Sao Paulo. "Dit had absoluut niet zo hoeven eindigen en dit had nooit mogen gebeuren."

"Het team nam geen beslissing, waardoor er een psychologische strijd ontstond tussen de twee Ferrari-coureurs. Ferrari had simpelweg de beslissing voor hen moeten maken. Als je je coureurs de volle honderd procent vrijheid geeft, dan kan dit nou eenmaal gebeuren, aangezien zowel Charles Leclerc als Sebastian Vettel het maximale uit de race wilde halen."

Volgens Villeneuve is er geen echte schuldige coureur aan te wijzen voor de knullige touche aan het einde van de race: "Ik denk dat het fifty-fifty was. Vettel wilde Leclerc laten zien dat hij hem meer ruimte moet geven en daarom ging het compleet mis op het rechte stuk. Het was geen echte tik die de Duitser uitdeelde", zo klinkt de uitgebreide analyse van de Canadees.

Zo lijkt er weer wat extra olie op het interne Ferrari-vuur te zijn gegooid, zo merkt ook Villeneuve: "Beide coureurs willen in 2020 graag de kopman van het Italiaanse team zijn. Je merkt gewoon dat er momenteel een interne strijd gaande is binnen Ferrari."

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat het Ferrari-duo met elkaar in de clinch lag. Eerder ging het al mis in Italië, Rusland en Singapore, met de race in Brazilië als absolute hoogte-, of eigenlijk dieptepunt.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Brazilië

Wat een race beleefden we afgelopen zondag. Max Verstappen was ongenaakbaar en ging in Brazilië met de overwinning aan de haal. Achter hem stonden twee bijzonder opvallende namen op het podium: Pierre Gasly en Carlos Sainz. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

5 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel