Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari zet titelambities kracht bij met 'laatste' update in Austin

Nog zes races zijn er te gaan in de Formule 1. Omdat de strijd om de wereldtitels nog helemaal open ligt, trekken de teams alles uit de kast. Zo ook Ferrari, dat in Austin voor de laatste keer dit jaar een update gaat doorvoeren aan de SF-24.

Leclerc Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari droomt al sinds 2008 van een wereldtitel. Dat jaar won de Scuderia de constructeurstitel en was het één bocht verwijderd van de 'dubbel' met Felipe Massa. Het was echter Lewis Hamilton die er met de coureurstitel vandoor ging. Sindsdien is de prijzenkast in Maranello angstvallig leeg gebleven, maar daar zou dit jaar verandering in kunnen komen.

Want ondanks het feit dat het voortdurend gaat over de strijd tussen McLaren en Red Bull bij de constructeurs, staat Ferrari niet ver van de twee kemphanen af. Slechts 65 punten staat Ferrari achter op McLaren en dus doet de Scuderia nog altijd mee om de wereldtitel. Om die ambitie kracht bij te zetten zal de Italiaanse grootmacht bij de aankomende Grand Prix in Austin voor de laatste keer dit seizoen upgrades meenemen voor de SF-24.

"We weten allemaal dat we al begonnen zijn met de ontwikkeling van de volgende auto. We gaan ons best doen om voor de volgende race met wat kleinere updates te komen," aldus teambaas Fred Vasseur in gesprek met onder meer RacingNews365. "Ik denk dat dit de laatste keer voor iedereen gaat zijn. Dat geldt in ieder geval voor ons en dat zal voor de anderen ook het geval zijn."

Vasseur doelt daarmee op het feit dat vrijwel alle teams de focus al hebben op 2025. Toch is de hoop voor 2024 nog niet vervlogen bij Ferrari, in tegendeel zelfs: "Het veld zit zo dicht bij elkaar, in ieder geval de eerste vier of vijf teams. Als je naar de afgelopen vijf, zes races kijkt dan zit het heel dicht bij elkaar. En als je nu naar de grid kijkt, dan kan het heel spannend worden en elk onderdeeltje kan dan het verschil maken."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS