Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

"Ferrari zou gediskwalificeerd én uit alle uitslagen geschrapt moeten worden"

De beslissing van de FIA om een schikking te treffen met Ferrari omtrent de motor is allesbehalve positief ontvangen in de Formule 1-wereld. Nu wordt er zelfs opgeroepen tot diskwalificatie.

200023 test f1 sebastian vettel day3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ook voormalig Formule 1-coureur Timo Glock, tegenwoordig actief in het DTM-kampioenschap, nam met verbazing kennis van de schikking tussen de FIA en Ferrari. In gesprek met het Duitse ran deelt hij zijn mening over de zaak die de Formule 1-wereld nu al ruim een week constant bezig houdt.

"Dat Ferrari misschien vals speelde was vorig seizoen wel al duidelijk. Max Verstappen zei het hardop en andere teams eisten een onderzoek. Het onderzoek heeft lang geduurd en het de manier waarop de FIA het resultaat 'bekend' heeft gemaakt is onfortuinlijk te noemen."

"Als de motor van Ferrari daadwerkelijk illegaal was, dan denk ik dat een boete alleen niet genoeg is. Als je niet volgens de regels speelt en deze opzettelijk breekt, dan moet je uit de uitslagen worden geschrapt en gediskwalificeerd worden. Voor mij is er geen andere optie", zo klinkt de Duitser stellig, alvorens hij duidelijk maakt dat het ook binnen Ferrari niet zonder consequenties kan blijven.

"Ferrari moet reageren. Wie de leiding heeft moet zijn hand in eigen boezem steken en vertrekken. Hij wist precies wat er gaande was en als dat dan wordt ontdekt, moet je ook de consequenties dragen", aldus Glock.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'