Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrucci blijft ontwikkelingscoureur bij Haas F1

Santino Ferrucci blijft ontwikkelingsrijder bij Haas F1 in 2018. De 19-jarige coureur gaat proberen de Amerikaanse renstal te helpen met de ontwikkeling van de auto. Daarnaast zal Ferrucci actief zijn in de Formule 2.

Santino Ferrucci reed vorig jaar al bij het team van Haas als ontwikkelingsrijder. Deze functie zet hij in 2018 voort. De Amerikaan wil dolgraag Formule 1-coureur worden: " Mijn doel is om Formule 1-coureur te worden en om als Amerikaan actief te zijn bij Haas maakt mij trots." "Mijn jaar bij Haas heeft mij veel geleerd en daardoor ben ik goed voorbereid op het nieuwe Formule 2-seizoen. Uiteindelijk hoop ik een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. In de positie waarin ik me nu bevind, kan dat voor het seizoen 2019."

Haas F1-teambaas Steiner is tevreden met de beslissing om Ferrucci nog een jaar te behouden. "Wij zijn blij om Santino nog een jaar te behouden. Wij kijken uit naar zijn progressie in de Formule 2. Hij heeft een groot potentieel en wij hopen hem te helpen om de F1 te bereiken." In 2017 kwam Ferrucci op de baan voor Haas tijdens de testdag op Silverstone en de in-season test in Hongarije. Hij legde bij deze dagen ongeveer 1900 kilometer af. In 2018 komt de Amerikaan in actie in de Formule 2. Daar komt hij uit voor het Italiaanse team van Trident.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"