Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix China 2020

FIA: "We beschermen de motorsport-community tegen het coronavirus"

De FIA houdt de ontwikkelingen in China met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten. Geruchten over het mogelijk afgelasten van de Grand Prix in Sjanghai zwellen aan, terwijl de FIA bevestigt actie te zullen ondernemen indien dat nodig is.

Start GP China 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

Het coronavirus houdt China en inmiddels ook de hele wereld in zijn greep. De epidemie grijpt snel om zich heen, waardoor het doorgaan van diverse grote sportevenementen op losse schroeven staat. Onlangs werden de wereldkampioenschappen atletiek al uitgesteld en ook de FIA houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten.

In maart staat er immers een Formule E-race in Sanya op het programma, terwijl een maand later de Formule 1 volgens de Grand Prix-kalender neerstrijkt in de metropool Sjanghai. Beide evenementen staan op de nominatie om afgelast te worden.

"Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus houdt de FIA de ontwikkelingen in China onder de supervisie van onze FIA Medical Commission President, Gerard Saillant, nauwlettend in de gaten", zo laat het bestuursorgaan middels een statement weten.

"De FIA zal de racekalenders en dan met name de eerste paar evenementen blijven evalueren en actie ondernemen als we daarmee de wereldwijde motorsport-community en haar fans kunnen beschermen."

1 reactie

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar