Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-baas: 'Budgetplafond in de Formule 1 is niet genoeg'

Als het aan Liberty Media ligt komt er binnen een paar jaar een budgetplafond, om zo de kosten van de Formule 1-teams te drukken. FIA-baas Jean Todt denkt daar echter anders over, volgens Todt is een budgetplafond niet voldoende om de kosten te drukken.

Liberty Media denkt door het budgetplafond de torenhoge kosten te drukken en de teams dichter bij elkaar te brengen. Jean Todt is echter een andere mening toegedaan, al ziet hij het budgetplafond wel zitten. "We spreken al lang over de verschillende manieren om de kosten in de Formule 1 te drukken" , begint Todt tegenover Motorsport.com. "Het budgetplafond is een manier, maar het moet wel een combinatie zijn met een ander systeem."

Wat die nieuwe methode precies is weet Todt ook nog niet, maar het moet in elk geval wel iets zijn dat 'geavanceerd' is. "Alle potentiële maatregelen hebben tot nu toe niks uitgehaald. Als we de kosten willen drukken moet dat op een manier die erg geavanceerd is" , aldus Todt. Red Bull-teambaas Christian Horner is helemaal geen voorstander van het budgetplafond, ook niet in combinatie met iets anders. "Ik ben zeker geen voorstander van het budgetplafond." "Ik vraag me vooral af hoe het te controleren is. Alle bedrijven hebben een andere structuur, dus dat lijkt me onmogelijk" , aldus een kritische Horner.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024