© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA bevestigt nieuwe Renault-motor voor Verstappen

08 jun. 2018 22:02 Jan van der Burgt 0 reacties
De FIA heeft bevestigd dat Max Verstappen dit weekend over een nieuwe, geüpgradede motor van Renault beschikt. Hij is daarmee overigens niet de enige Renault-aangedreven coureur die dat kan zeggen.

Extra steuntje in de rug voor Verstappen

Max Verstappen wordt in Canada geholpen door een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbo, MGU-H en Control Electronics. De MGU-K uit Monaco bleef wel behouden.

Net als Max Verstappen rijdt ook Daniel Ricciardo met een geüpgradede Renault-motor, maar wel met de MGU-K waarmee hij het seizoen begon. Daardoor ontkomt hij aan een gridstraf op het Circuit Gilles Villeneuve.

Ook McLaren en het fabrieksteam van Renault schroeven flink wat nieuwe onderdelen vast onder de motorkap, die alles bij elkaar goed moeten zijn voor een vermogensboost van zo'n 15 à 20pk.

Ook Ferrari heeft een nieuwe versie van de Italiaanse krachtbron bij, maar helaas voor Kimi Raikkonen kan hij na een motorwissel in Monaco in Canada enkel over een nieuwe turbo beschikken.

De enige coureur die in Canada met een volledig nieuwe power unit in de rondte rijdt, is Pierre Gasly. Honda moet het in Canada tegen Renault opnemen om Red Bull voor zich te winnen. De Brits Oostenrijkse renstal volgt de verrichtingen van Honda in Canada dan ook op de voet.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen