Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA bevestigt nieuwe Renault-motor voor Verstappen

De FIA heeft bevestigd dat Max Verstappen dit weekend over een nieuwe, geüpgradede motor van Renault beschikt. Hij is daarmee overigens niet de enige Renault-aangedreven coureur die dat kan zeggen.

Max Verstappen wordt in Canada geholpen door een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbo, MGU-H en Control Electronics. De MGU-K uit Monaco bleef wel behouden. Net als Max Verstappen rijdt ook Daniel Ricciardo met een geüpgradede Renault-motor, maar wel met de MGU-K waarmee hij het seizoen begon. Daardoor ontkomt hij aan een gridstraf op het Circuit Gilles Villeneuve.

Ook McLaren en het fabrieksteam van Renault schroeven flink wat nieuwe onderdelen vast onder de motorkap, die alles bij elkaar goed moeten zijn voor een vermogensboost van zo'n 15 à 20pk. Ook Ferrari heeft een nieuwe versie van de Italiaanse krachtbron bij, maar helaas voor Kimi Raikkonen kan hij na een motorwissel in Monaco in Canada enkel over een nieuwe turbo beschikken. De enige coureur die in Canada met een volledig nieuwe power unit in de rondte rijdt, is Pierre Gasly. Honda moet het in Canada tegen Renault opnemen om Red Bull voor zich te winnen. De Brits Oostenrijkse renstal volgt de verrichtingen van Honda in Canada dan ook op de voet.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'