Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA bevestigt: Red Bull past auto Verstappen aan

Na afloop van de kwalificatie gaf Red Bull al aan dat het waarschijnlijk de vloer van Verstappen ging vervangen voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. De FIA bevestigt nu dat deze werkzaamheden ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had tijdens het eerste gedeelte van de kwalificatie een flink moment in bocht 9, waarbij de Nederlander flink wat schade opliep aan de vloer. Helmut Marko onthulde meteen na Q3 hoe groot deze schade was.

"Max kwam in bocht negen buiten de baan terecht en liep schade op die ongeveer rond de 100 punten downforce lag. De monteurs hebben gedaan wat er in deze korte tijd mogelijk was qua reparatiewerk. Voor de rest hebben we nog wat aangepast aan de vleugelafstellingen en zo konden we de schade voor het laatste deel van de kwalificatie terugbrengen tot ongeveer 20 procent", aldus de Red Bull-adviseur na afloop van de kwalificatie.

Na de kwalificatie gaf Red Bull dan ook al snel aan dat het waarschijnlijk de vloer ging vervangen, iets wat de FIA vlak voor de start van de Grand Prix bevestigt. Volgens de FIA heeft Red Bull een nieuwe vloer en een nieuwe 'plank' gemonteerd op de RB20 van Verstappen. De Nederlandse fans hoeven zich overigens geen zorgen te maken, want deze 'aanpassingen' vallen binnen de parc fermé-regels, waardoor Verstappen geen gridstraf krijgt. Deze nieuwe vloer is namelijk identiek aan die Verstappen gebruikte tijdens de kwalificatie en beschikt dus over dezelfde specs. De regerend wereldkampioen zal de race dus gewoon vanaf P4 beginnen. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'