© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

FIA bezoekt Circuit Zandvoort: "Erg mooie baan voor Formule 1"

01 okt. 2018 09:20 Jan van der Burgt 3 reacties
FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting bracht begin september een bezoek aan Circuit Zandvoort. Whiting was onder de indruk van wat hij daar aantrof.

"Ik denk dat er veel potentie schuilt in Circuit Zandvoort", zo laat Charlies Whiting in Rusland in gesprek met Motorsport.com optekenen: "Er zal een aantal dingen aangepast moeten worden, waarbij de historische elementen van de baan grotendeels in tact kunnen blijven. Er lijkt veel bereidheid te zijn om die benodigde aanpassingen door te voeren."

Circuit Zandvoort dingt net als het TT-circuit van Assen naar het organiseren van de Nederlandse Grand Prix. Het bezoek aan het duinencircuit diende begin september echter enkel nog maar ter inspectie van de veiligheid. Naar overige zaken als infrastructuur en dergelijke heeft Whiting niet gekeken:

"Ik ben er alleen geweest om naar de veiligheid te kijken en met een minimale hoeveelheid werk kan die aan de normen voldoen. Met zaken als de bereikbaarheid van het circuit houd ik me doorgaans niet bezig. Het ging mij puur om de vraag of er met Formule 1-wagens geracet kan worden en dat kan."

"Ik denk dat Circuit Zandvoort een mooie baan kan zijn voor de Formule 1, met bovendien een mooi lang recht stuk waar het DRS-systeem gebruikt kan worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen