Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA blijft Ferrari scherp in de gaten houden

Hoewel de FIA de Ferrari legaal heeft verklaard, blijft het de Scuderia nauwlettend in de gaten houden. In Canada onderwerpt de FIA de Ferrari mogelijk opnieuw aan een inspectie.

"Het is goed mogelijk dat we in Canada de Ferrari opnieuw onder de loep nemen. Helemaal zeker is dat niet, aangezien we eigenlijk gewoon verwachten dat we dezelfde conclusies trekken, namelijk dat Ferrari niks verkeerd doet", aldus FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting. De FIA zou graag opnieuw een blik willen werpen op de turbo- en batterijsystemen van Ferrari, omdat het team enkele aanpassingen aan de software heeft aangekondigd.

"Ik ben geen expert op dat gebied, maar Ferrari heeft dus één batterij, die door alle systemen herkend wordt als twee losse batterijen. Dat is niet per sé verkeerd, maar wel compleet anders en veel gecompliceerder dan die van de concurrentie." "In Canada zullen we beschikken over meer geavanceerde apparatuur om de werking van Ferrari's batterijsystemen in kaart te brengen. Maar tot nu toe heeft Ferrari steeds netjes aan alles meegewerkt en ons de gewenste informatie gegeven, dus van enige concrete verdenking is geen sprake meer."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'