© Ferrari

Nieuwsoverzicht

FIA blijft Ferrari scherp in de gaten houden

28 mei 2018 19:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Hoewel de FIA de Ferrari legaal heeft verklaard, blijft het de Scuderia nauwlettend in de gaten houden. In Canada onderwerpt de FIA de Ferrari mogelijk opnieuw aan een inspectie.

'Van concrete verdenkingen is geen sprake'

"Het is goed mogelijk dat we in Canada de Ferrari opnieuw onder de loep nemen. Helemaal zeker is dat niet, aangezien we eigenlijk gewoon verwachten dat we dezelfde conclusies trekken, namelijk dat Ferrari niks verkeerd doet", aldus FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting.

De FIA zou graag opnieuw een blik willen werpen op de turbo- en batterijsystemen van Ferrari, omdat het team enkele aanpassingen aan de software heeft aangekondigd.

"Ik ben geen expert op dat gebied, maar Ferrari heeft dus één batterij, die door alle systemen herkend wordt als twee losse batterijen. Dat is niet per sé verkeerd, maar wel compleet anders en veel gecompliceerder dan die van de concurrentie."

"In Canada zullen we beschikken over meer geavanceerde apparatuur om de werking van Ferrari's batterijsystemen in kaart te brengen. Maar tot nu toe heeft Ferrari steeds netjes aan alles meegewerkt en ons de gewenste informatie gegeven, dus van enige concrete verdenking is geen sprake meer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen