Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Nederland

FIA: "Circuit Zandvoort heeft veel geleerd tijdens GP Duitsland"

Het zowel hete als verregende Grand Prix-weekend in Hockenheim werd niet alleen bezocht door 141.000 fans, maar ook door een Nederlandse delegatie vanuit Circuit Zandvoort en de KNAF. FIA-wedstrijdleider Michael Masi blikt tevreden terug.

Verstappen Zandvoort 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens het afgelopen - en zoals het er nu naar uitziet voorlopig laatste - Formule 1-raceweekend in Duitsland kreeg een groep afgevaardigden rondom de Grand Prix van Nederland een kijkje in de keuken. Namens Circuit Zandvoort was onder meer COO Erik Weijers aanwezig; de Nederlandse autosportfederatie KNAF werd in Hockenheim mede vertegenwoordigd door general manager Maarten van Wesenbeeck.

"Dat bezoek was helemaal voor hen, als een van de mogelijkheden om beter te begrijpen wat er voor een GP allemaal nodig is vanuit Formula One Group, de FIA en de teams", legt F1-wedstrijdleider Michael Masi op verzoek van RacingNews365 uit. "In vier dagen tijd hebben we veel kennis kunnen overbrengen, ook in diverse meetings met afdelingen van de FIA. Ik denk dat de mannen van Circuit Zandvoort hier veel hebben geleerd."

Volgens Masi is het vrij gebruikelijk dat vertegenwoordigers van andere Grands Prix af en toe andere F1-raceweekends bijwonen: "Dit weekend hadden we ook iemand vanuit Suzuka te gast en in Montréal was de promotor vanuit Melbourne erbij. In Singapore ontvangen we mensen vanuit de Vietnamese Grand Prix."

Tevens liet de opvolger van de in maart overleden Charlie Whiting weten dat Circuit Zandvoort nog wat werk heeft alvorens de baan helemaal goedgekeurd kan worden voor de de Formule 1. Daarbij gaat het onder meer om drie verschillende kombochten in het parkoers: "We hebben ze eerst om meer informatie daarover gevraagd", besluit Masi.

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar