Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA controleert strenger op brandstofverbruik

De FIA wil niet langer hebben dat teams met slimme trucjes meer brandstof verbruiken dan is toegestaan. Het bestuursorgaan zoekt naar middelen om de controles op het verbruik aan te scherpen.

In de Formule 1 zullen teams altijd op zoek blijven gaan naar hiaten in de reglementen om die voor eigen gewin uit te buiten. Zo vermoedt de FIA nu dat teams met slimme trucjes meer brandstof verbruiken dat volgens de regels is toegestaan.

Meters van de FIA houden bij hoeveel brandstof er verbruikt wordt, maar tussen die 'fuel flow meter' en de motor zelf wordt niets meer gemonitord. Het vermoeden van de FIA is nu dat via uitzettende slangen overtollig brandstof wordt opgeslagen, om te worden vrijgegeven als de vraag naar extra brandstof groot is. Het issue is besproken tijdens bijeenkomst van de technische werkgroep van de FIA afgelopen maandag. Hoewel de winst naar verluidt klein is, wil het bestuursorgaan het uitbuiten van deze maas in de wet tegengaan door strengere controles die uit moeten sluiten dat teams met extra brandstofreservoirs rijden.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"