© Mercedes

Nieuwsoverzicht

FIA controleert strenger op brandstofverbruik

08 nov. 2018 10:45 Jan van der Burgt 1 reacties
De FIA wil niet langer hebben dat teams met slimme trucjes meer brandstof verbruiken dan is toegestaan. Het bestuursorgaan zoekt naar middelen om de controles op het verbruik aan te scherpen.

In de Formule 1 zullen teams altijd op zoek blijven gaan naar hiaten in de reglementen om die voor eigen gewin uit te buiten. Zo vermoedt de FIA nu dat teams met slimme trucjes meer brandstof verbruiken dat volgens de regels is toegestaan.

Meters van de FIA houden bij hoeveel brandstof er verbruikt wordt, maar tussen die 'fuel flow meter' en de motor zelf wordt niets meer gemonitord. Het vermoeden van de FIA is nu dat via uitzettende slangen overtollig brandstof wordt opgeslagen, om te worden vrijgegeven als de vraag naar extra brandstof groot is.

Het issue is besproken tijdens bijeenkomst van de technische werkgroep van de FIA afgelopen maandag. Hoewel de winst naar verluidt klein is, wil het bestuursorgaan het uitbuiten van deze maas in de wet tegengaan door strengere controles die uit moeten sluiten dat teams met extra brandstofreservoirs rijden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen