Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

FIA deelt eerste reprimandes F1-seizoen 2022 uit

Op de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Bahrein heeft de FIA tweemaal moeten ingrijpen. Bij het hinderen van andere coureurs op het asfalt zijn de eerste reprimandes van 2022 uitgedeeld.

Tsunoda bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het heeft niet lang geduurd voordat de eerste coureurs zich moesten melden bij de FIA. Na de tweede vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein werden Yuki Tsunoda en Lance Stroll op het matje geroepen bij de stewards voor het ophouden van andere coureurs.

Tsunoda reed in de weg van Charles Leclerc toen de Ferrari-coureur bezig was met een snelle ronde. Even later sneed Stroll Tsunoda af, waardoor laatstgenoemde bijna zijn voorvleugel verloor. Na een kort gesprek bij de FIA kregen beide coureurs een reprimande.

Reprimandes geen directe straf

Een reprimande is in principe een waarschuwing, welke pas gevolgen heeft als je er vijf weet te 'sparen'. Een coureur die er vijf krijgt opgelegd in één seizoen, waarvan minstens vier door een actie op het asfalt, krijgt namelijk een gridstraf van tien plaatsen opgelegd.

Dit is een andere regel dan vorig jaar, waar de Formule 1-coureurs nog een gridstraf kregen bij drie overtredingen, waarvan minimaal twee op het asfalt.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022