Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: 'DRS in de Formule 1 is goed zoals het is'

Terwijl er voor 2019 flink aan de vleugels geschaafd wordt om het inhalen te bevorderen, blijft het principe van het DRS-systeem onaangepast. In andere klassen wordt het systeem gebruikt volgens het push-top-pass-principe, maar die kant wil de FIA voor de Formule 1 niet op.

In bijvoorbeeld de DTM kunnen de coureurs hun DRS-systeem een x-aantal keer per race inzetten. Daardoor kunnen de rijders DRS ook ter verdediging inzetten, maar dat is volgens FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting niks voor de Formule 1: "Dat is niet hoe wij het DRS-systeem willen inzetten. Ik snap niet waarom je coureurs toe wilt staan ermee te verdedigen, terwijl het juist ooit bedoeld was als wapen om mee aan te vallen. Dat heeft altijd gewerkt voor ons."

Whiting benadrukt ook nog maar eens dat DRS het inhalen in zijn ogen niet té makkelijk heeft gemaakt. " Het is nog altijd niet makkelijk om dichtbij genoeg te komen om daadwerkelijk een aanval te plaatsen. Dat zien we keer op keer weer. Soms ziet het er inderdaad makkelijk uit, maar dat wordt dan mede ingegeven door het snelheidsverschil tussen de motoren." "Met auto's van gelijk niveau moet de coureur alsnog hard werken om zijn voorganger te passeren, dus ook daarin zie ik geen reden om het principe van DRS aan te passen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"