FIA: 'DRS in de Formule 1 is goed zoals het is'

19 mei 2018 14:10 Jan van der Burgt 0 reacties
Terwijl er voor 2019 flink aan de vleugels geschaafd wordt om het inhalen te bevorderen, blijft het principe van het DRS-systeem onaangepast. In andere klassen wordt het systeem gebruikt volgens het push-top-pass-principe, maar die kant wil de FIA voor de Formule 1 niet op.

FIA overweegt geen push-to-pass-achtig systeem

In bijvoorbeeld de DTM kunnen de coureurs hun DRS-systeem een x-aantal keer per race inzetten. Daardoor kunnen de rijders DRS ook ter verdediging inzetten, maar dat is volgens FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting niks voor de Formule 1:

"Dat is niet hoe wij het DRS-systeem willen inzetten. Ik snap niet waarom je coureurs toe wilt staan ermee te verdedigen, terwijl het juist ooit bedoeld was als wapen om mee aan te vallen. Dat heeft altijd gewerkt voor ons."

Whiting benadrukt ook nog maar eens dat DRS het inhalen in zijn ogen niet té makkelijk heeft gemaakt.

"Het is nog altijd niet makkelijk om dichtbij genoeg te komen om daadwerkelijk een aanval te plaatsen. Dat zien we keer op keer weer. Soms ziet het er inderdaad makkelijk uit, maar dat wordt dan mede ingegeven door het snelheidsverschil tussen de motoren."

"Met auto's van gelijk niveau moet de coureur alsnog hard werken om zijn voorganger te passeren, dus ook daarin zie ik geen reden om het principe van DRS aan te passen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen