Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

FIA gaat langere DRS-zone uittesten op Circuit Zandvoort

De FIA heeft bevestigd dat ze komend weekend op Circuit Zandvoort gaan testen of het veilig genoeg is voor de coureurs om de achtervleugel (DRS) al voor de Arie Luyendykbocht te kunnen openen.

Verstappen Zandvoort 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend zal de FIA tijdens de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort gaan kijken of DRS op het rechte stuk bij start/finish eerder geactiveerd kan worden dan vorig jaar het geval was. Namelijk in de welbekende kombocht bij het opkomen van het rechte stuk, de Arie Luyendykbocht. Dat bevestigde FIA Technical Director Nikolas Tombazis in een interview met Viaplay.

Of de coureurs de DRS ook daadwerkelijk in de kwalificatie en de race kunnen activeren in de Arie Luyendykbocht, dat is nog de vraag. Eerst moet er gekeken worden of het veilig genoeg is. Daarover zal na de trainingen op vrijdag meer duidelijkheid zijn. Het doel van de verandering is om het racen op Zandvoort te bevorderen.

Vorig seizoen was het eigenlijk al de bedoeling dat de langere DRS-zone in gebruik zou worden genomen, maar durfde Michael Masi het niet aan. Dit jaar moet het dus wel ingevoerd worden.

Bekijk het interview met Tombazis hieronder.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken