© Sauber

Nieuwsoverzicht

FIA: "Halo deed op Spa-Francorchamps precies wat het moest doen"

02 sep. 2018 13:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Sinds de introductie van de halo in de Formule 1 is er veel gezegd en geschreven over het in de ogen van velen 'lelijke ding'. In 2021 wil de FIA daarom een mooiere versie van de beschermingsring, die zijn werking in België heeft bewezen, introduceren.

FIA werkt aan mooiere halo

"De FIA doet onderzoek naar de mogelijkheden om in 2021 een nieuwe, mooiere versie van de halo te introduceren", zo laat wedstrijdleider Charlie Whiting weten.

"Uiteraard mag daardoor de veiligheid niet in het geding komen", vervolgt Whiting, die ook de eerste resultaten van het onderzoek naar de crash tussen Hülkenberg, Alonso en Leclerc deelt. Conclusie, de halo op de Sauber van Leclerc deed precies waar die voor in het leven was geroepen:

"De halo van de Sauber van Charles Leclerc heeft de klap van het wiel van de McLaren van Alonso perfect opgevangen. Er zijn daarbij ook totaal geen vervormingen waargenomen op de halo."

De halo wordt getest met een maximum impact van 125 kilonewton. De halo van Leclerc, zo blijkt uit onderzoek, kreeg een klap van 56 kilonewton te verwerken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen